پولیش خودرو
نحوه پولیش خودرو
هیچ اتفاقی برای یک راننده تمیز و باسلیقه به اندازه خط و خش روی بدنه خودرو عذابآور نیست. چراکه خطوط روی بدنه برخلاف کثیفی و گردوخاک بهراحتی و با ابزارهای ساده از بین نمیروند. به همین دلیل است که این افراد همواره یک پای ثابت استفاده از تکنیک پولیش رنگ خودرو هستند.
آراسته بودن ظاهر یک خودرو همواره بیننده را به یاد شخصیت رانندهاش میاندازد. خودرویی که بهاصطلاح همیشه برق میزند گویی رانندهای بسیار بادقت، وقتشناس و خوشپوش دارد. واقعیت هم دقیقاً چنین چیزی را نشان میدهد. افرادی که روی تمیزی خودروی زیر پایشان حساس میشوند، اغلب افرادی قابلاعتماد و مسئولیتپذیر هستند. حالا تصور کنید طی یک حادثه ساده، خودروی این افراد دچار خط و خش شود.
کابوس تمامعیار برای دوستداران خودروهای تمیز و براق، خراش روی رنگ بدنه است. چیزی که البته آنقدرها که هم تصور میشود بدون راهحل نیست. اساساً تکنیک پولیش یا با اسم اصلیاش Buffing برای همین کار ابداع شده است. روشی ساده، تقریباً سریع و البته با قیمتی پایین. این تکنیک تنها برای از بین بردن خط و خش استفاده نمیشود. بلکه برای سرزنده شدن رنگ خودرو پس از چند سال هم به کار میآید.
انواع پولیش خودرو
قبل از آشنایی با انواع پولیش خودرو نیاز است تا با انواع رنگ خودرو آشنا شوید. خودروها اغلب از سوی شرکتهای معتبر در دو تیپ رنگی روغنی (ساده) و متالیک تولید میشوند. رنگ پایه همه خودروها در ابتدا بهصورت روغنی است. این رنگ توسط متخصصها به رنگ 21 و یا رنگ مادر نیز معروف است. در رنگآمیزی خودرو با رنگروغنی، دو یا سه لایه در نظر میگیریم. لایه اول پرایمر یا همان آستر است. لایه بعدی رنگ اصلی است و در نهایت با لایه نهایی یا همان روکش (کیلر) بیرنگ کاور ماشین کاور میشود.
نوع رنگ متالیک که با کد 54 شناخته میشود و همانطور که قبلا گفتیم با پایه رنگروغنی پاشیده میشود. با این تفاوت که در رنگ متالیک پودر فلزی در ترکیب آن میبینید. این همان چیزی است که بهصورت دانههای براق در نور آفتاب جلوه خودرو را دوچندان میکند. جالب آنکه به دلیل درخشندگی بیشتر خودروهای متالیک و براق بودن فلز درون آن، اغلب خط و خشهای ریز روی بدنه خودرو چندان قابلمشاهده نیست.
حالا که با انواع رنگ خودرو آشنا شدید، پی بردن به انواع مدلهای پولیش کار سادهای است. پولیشها را اساساً به سه دسته تقسیم میکنیم؛
- زبر
- نرم
- واکس
در پولیش نرم میزان سایندگی با درصد بالاتری است و در صورت عدم مهارت در استفاده از آن لایه کیلر بهراحتی از بین میرود. پولیش زیر تنها برای از بین بردن خط و خش عمیق است. چیزی که کارشناسان آن را با سنباده 1200 برابر میدانند.
پولیش نرم سایندگی پایینتری دارد. اغلب برای از بین بردن خط و خش ساده و نهچندان عمیق به کار میآید. استفاده از آن محدودیتی ندارد و میتوان از پولیش نرمی روی تمام قسمتهای بدنه استفاده کرد. از بین بردن لکههایی مانند شیره درختان و حتی قیر بهترین دلیل برای استفاده از پولیش نرم است.
شاید کمتر کسی باور میکند که واکس نیز نوعی پولیش با سایندگی تقریباً صفر است. درواقع کارایی اصلی آن برای بعد از پروسه پولیش و تنها بهمنظور برق انداختن است. بنابراین از واکس نباید انتظار لکهبری داشت.
طریقه سنباده و پولیش زدن ماشین
در گام اول بدنه خودرو را بهطور کامل بشورید. اگر قبل از شروع فرآیند پولیشکاری هر نوع کثیفی روی بدنه خودرو باقی مانده باشد، هنگام کار پولیش به بدنه فشار وارد کرده و منجر به ایجاد خراشهای عمیقتر هم میشود. دقت کنید که خودروی شما قبل از پولیشکاری 100 درصد خشک باشد.
اما در صورتی که رنگ ماشین دارای جرم بیشتری باشد شما احتیاج دارید تا بدنه را سنباده از نوع 3000 بزنید، یا برعکس اگر رنگ اتومبیل شما جدید است ولی براق نیست و یا فقط دارای خشهای ریز روی بدنه است احتیاجی به استفاده از سنباده 3000 ندارید.
گام بعدی این است که سنباده را داخل یک سطل آب بیندازید تا حسابی خیس بخورد. سپس با شامپو مخصوص شستشوی خودرو (شامپو کارواش) شروع به شستن خودروی خود با استفاده از سنباده کنید؛ یعنی به جای استفاده از ابر یا دستمال برای شستشو از سنباده بهره بگیرید.
نحوه پولیش زدن ماشین با دستگاه
این دستگاه طرز کاری شبیه فرز دارد ولی با دور موتوری بسیار پایینتر. با این حال استفاده ناشیانه از آن میتواند شدیداً به رنگ بدنه آسیب وارد کند.
به دلیل حرکت دوار، در صورتی که دستگاه را روی یک نقطه نگه دارید موجب گرم شدن و از بین رفتن کیلر میشود. سعی کنید با حرکات بسیار نرم و چرخشی تمام قسمتهای صاف خودرو را به خوبی پولیش بزنید.