بازگشت اندک قیمت برخی اقلام غذایی
به گزارش خبرگزاری مهر سازمان خواربار و کشاورزی سازمان ملل متحد (فائو) اعلام کرد، قیمتهای جهانی مواد غذایی در ماه آوریل، یک ماه پس از رسیدن به سطح رکورد جدید در بحبوحه ادامه درگیری روسیه و اوکراین، اندکی کاهش یافت.
شاخص قیمت مواد غذایی فائو در ماه آوریل به طور متوسط ۱۵۸.۵ واحد بود که ۰.۸ درصد نسبت به بالاترین رکورد در ماه مارس کاهش داشت.
شاخص ماهانه قیمت مواد غذایی که توسط آژانس مستقر در رم منتشر شد، در دو شاخص از پنج زیر شاخص کاهش “متوسط” نشان داد که در نتیجه باعث کاهش شاخص عمومی قیمت مواد غذایی شده است.
در میان شاخصهای فرعی، قیمت غلات ۰.۴ درصد کاهش یافت که بیشتر به دلیل افزایش صادرات ذرت از آمریکای جنوبی بود. اما قیمت گندم به دلیل بحران اوکراین و مشکلات عرضه از سوی ایالات متحده همچنان بالا است. به گزارش “فائو“، قیمت برنج به دلیل افزایش تقاضا در آسیا و آب و هوای بد در مناطق برنجکاری قاره آمریکا به افزایش خود ادامه داد.
قیمت روغن نباتی با افزایش عرضه در مناطق کلیدی برای پاسخگویی به تقاضا، ۵.۷ درصد کاهش یافت. قیمت لبنیات به دلیل کمبود عرضه در اروپا و اقیانوسیه ۰.۹ درصد افزایش یافت. قیمت گوشت ۲.۲ درصد افزایش یافت که ناشی از افزایش قیمت گوشت مرغ و گاو بود و قیمت شکر ۳.۳ درصد افزایش یافت.
شاخص قیمت مواد غذایی فائو بر اساس قیمتهای جهانی برای ۲۳ دسته از کالاهای غذایی است که شامل قیمت ۷۳ محصول مختلف در مقایسه با سال پایه است.